неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Тодор Батков подари „Стандарт“ на журналистите в него. Какво следва от тук насетне?

Тодор Батков подари „Стандарт“ на журналистите в него. Какво следва от тук насетне?

Вестник „Стандарт“ има нов издател и нова дейност. Това става ясно от статия във вестника, озаглавена: „Тодор Батков подари „Стандарт“ на журналистите“. Това е станало вчера на среща в кантората му на ул. „Алабин“ с целия екип на изданието.

„Свободата на словото е гарантирана, когато журналистите сами носят пълната отговорност за изданието, което правят“, каза бившият вече собственик Батков. Припомняме, че през лятото на 2015 г. Батков вече дари мажоритарния пакет акции от друго дружество – футболния клуб „Левски“ – на адвоката на Делян Пеевски – Александър Ангелов, на бившия общински съветник от ГЕРБ Иво Тонев и строителния предприемач Николай Иванов.

Вестник „Стандарт“ пък в последните три години има проблеми с изплащането на заплати и покриването на разходите си. По тази причина голяма част от журналистите му го напуснаха.

С коментар за безпрецедентната медийния сделка в ефира на еМисия България се включи журналистът Мирослав Ивано, редактор в Студия Трансмедия. Вижте разговора с него във видеото, а още от предаването гледайте ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …