неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Плевенските потайности: Мистериозна смърт и изчезване на двама крупни бизнесмени – кой стои зад всичко това?

Плевенските потайности: Мистериозна смърт и изчезване на двама крупни бизнесмени – кой стои зад всичко това?

Малко след като бизнесмена Илиян Андронов изпраща сигнал, че по време на спецакция на прокуратура и полиция, са задържани няколко негови автомобила и не искат да му ги върнат, той загива. А друг бизнесмен от Плевен Йоско Исаев мистериозно изчезва. Какво стои зад тези истории. И разчиства ли си някой сметките с големите зърнопроизводители от Плевен – разказва бившият собственик на предприятия Илиян Михайлов. Миналата неделя БиАйТи излъчи първата част от разговора с Михайлов. Ето и втората част от неговите думи.

„На 24 април сме арестувани аз, Камен Балбузанов с който се запознахме в конвойната кола и по арестите, нищо,че сме част от група, но там се запознаваме. Арестуват и Ивайло Бировски, който е бил от 2001 година партньор на Йоско Исаев в бизнеса- той има съседни помещения. Ползвали сме услугите му. Аз също съм създател и съдружник от началото на хлебозавода в Плевен с Йоско Исаев. И аз също съм арестуван. Към групата ни се добавя Валентин Георгиев с прякор „Жълтия“- защото има един бъбрек и такъв му е цвета на лицето. И още един господин, арестуваха, който е доказан милионер и собственик на много хлебозаводи. За който обаче въобще няма данни да е криминално проявен. Иван Стойчев мисля,че се казва.“, разказа подробности от тази пре странна история Михайлов.

Повече от разговора и всичко от Просто Диков-ТУК

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …