неделя , 16 декември 2018
Начало / Новини / Еколози на протест в защита ма Кресна и „Пирин“. Б.Б и Ц.Ц се появиха в СРС-та срещу кмета на „Младост“ Десислава Иванчева. И още в късната емисия новини на 5 юни

Еколози на протест в защита ма Кресна и „Пирин“. Б.Б и Ц.Ц се появиха в СРС-та срещу кмета на „Младост“ Десислава Иванчева. И още в късната емисия новини на 5 юни

Повече от 40 къщи са останали без покриви след вчерашната буря във Варненско. По данни на областната управа най-много са домовете без покрив в община Аксаково – 20 12 в Куманово и 8 в Климентово. Оценките сочат, че нанесените от пороя щети са за около 100 милиона лева. След пороя на телефон 112 са постъпили 128 обаждания за наводнения. Приоритетно екипи на пожарната са работили по отводняването на АГ болницата, Спешниятцентър, един търговски център, два частни медицински центъра и три детски градини.

Съдът отново не можа да приключи делото по искане на прокуратурата за отстраняването на кмета на Младост Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова. Този път причината са нови доказателства, представени от прокуратурата, с които двете искаха да се запознаят. Това са записи от специални разузнавателни средства, събрани в 4 тома – откъси от дешифрирани записи на разговори между двама от свидетелите по делото. Те коментират помежду си проблемите, които кметът им създавал и се чудят как цитирам „Б.Б и Ц.Ц допускат всичко това да се случва“.

В Световния ден на околната среда – еколози излязоха в защита на Кресненското дефилие и парк „Пирин“. Те протестираха пред сградата на представителството на Европейската комисия в София, защото според тях евро-институциите налагат двойни стандарти. Според екозащитниците автомагистрала „Струма“ не трябва да се изгражда в Кресненското дефиле, а местният път трябва да се запази. Близо 7 хиляди души са се подписали в подкрепа на тези предложения. Петицията беше приета с изненада в представителството на ЕК в София.

Днес е вторият ден от срещата на правосъдните и вътрешните министри на страните от Европейския съюз, която се провежда в Люксембург. Сред обсъжданите теми вчера бяха обявяването на несъстоятелност при фирмите, договорното право и родителските отговорности според закона. Обсъдени бяха и общи споразумения по въпросите на електронното правосъдие. Днес на дневен ред са миграционната криза, сигурността и борбата с тероризма.

Дългоочакваната среща между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-Ун ще започне в 9:00 часа местно време в Сингапур на 12 юни. Това съобщиха днес от Белия дом. Пълният дневен ред на разговорите все още не е оповестен. Говорителят на Белия дом Сара Сандърс определи писмото, което беше предадено от името на Ким Чен-Ун на Тръмп като „интересно“, но допълни, че няма да коментира съдържанието му.

Европейският съд реши, че всички държави-членки на Обединена Европа трябва да уважават правото на пребиваване на еднополовите двойки, сключили брак в държава, където това е легално. Според съда, понятието „съпруг“ обхваща всички двойки, които имат законно сключен брак. Делото беше внесено от румънския гражданин Адриан Коман и партньорът му от Съединените щати Клей Хамилтън, след опит да се установят в Румъния, където еднополовите бракове не са легални. Срещайки многобройни проблеми, двамата се обръщат към съда на Европейския съюз, за да може американският съпруг на румънеца Коман да се премести в страната и да живее там легално.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

2 коментара

  1. Алексий

    Явно на зеленушките пак са им отпуснали пари от Швейцария, за да спретнат поредното организирано протсетче.

  2. Протестите на еколозите са чиста проба безпочвена политическа активност.