понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Зумбата като начин да помагаш

Зумбата като начин да помагаш

Зумба общността е много отворена и непрекъснато организира благотоворителни събития – както в помощ на деца, така и на възрастни, заяви Нина Йорданова, една от най-известните зумба инструктори у нас, която гостува в новото лятно студио на еМисия България заедно с друг свой известен колега – Даво Гарсия.

Едно такова голямо събитие – Sport Support for Families, предстои този уикенд, като обединява зумба фитнеса с редица други спортове в полза на семействата с деца с проблеми в развитието.

Желаещите да се включат в тренировките, които ще започват на всеки час, трябва да заплатят 3 лв. за вход, както и да носят хранителен продукт с дълготрайна стойност и играчка по избор, които ще бъдат дарени на семействата.

Нина Йорданова разказа, че миналата година зумба общността е организирала и кампания, на която е събрала над 3500 лв. в полза на недоносените бебета.

Самата тя работи изцяло с деца с различни видове увреждания и проблеми, сред които церебрална парализа, диспраксия на развитието, аутизъм, синдром на Даун.

Зумбата им даде много за година и половина, те станаха общителни, движат се много по-добре, по-социални и щастливи са, а най-голямото постижение е, че успях да ги накарам да се представят пред напълно непознати, танцувайки, казва Йорданова.

Танцът дава много на децата, това е култура на общуване и поведение, които сме длъжни да им дадем, за да релаксират и се чувстват полезни, убедена е тя.

Зумба движението има своя собствена програма, фокусирана най-вече върху рака на гърдата, но в България то се обединява с други спортове, с идеята да съберем повече хора с обща цел, каза и Гарсия.

Зумба съществува от 2001 г. насам, като смесва латино-американската музика и танци с фитнеса, за да активира щастието ни и да се наслаждаваме, докато правим упражнения, припомни той.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …