събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Зорница Славова с анализ как се печелят обществени поръчки у нас

Зорница Славова с анализ как се печелят обществени поръчки у нас

Как се печелят обществени поръчки, коментира Зорница Славова от Института за пазарна икономика. Тя разказа за мащабен проект „Отворени обществени поръчки“.

Проучвани са близо 200 хиляди обществени поръчки за над 60 млрд. лева. По думите на Славова, е нужна повече прозрачност. Тя каза, че всяко ново правителство дава заявки за преминаването към електронни поръчки.

Тя смята, че това е най-добрият начин да се намалят бюрокрацията и корупцията. Е-платформа обаче няма и скоро няма да има. Което означава, че всяка обществена поръчка, обявена след 1 юли, може да бъде атакувана като незаконосъобразна.

Зорница Славова обясни, че всяко ново правителство идва и със заявки за борба с корупцията, но за съжаление, нищо не се случва на практика.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …