събота , 25 март 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Журналистката Бойка Атанасова за гафа на гръцка медия, определила я като убийца
DIKOV_ATANASOVA картинка 1

Журналистката Бойка Атанасова за гафа на гръцка медия, определила я като убийца

Преди няколко дни Бойка Атанасова, кореспондент на Нова ТВ и в. „24 часа“ в Атина, бе въвлечена в скандал. В една от най-популярните телевизии в Гърция се появи нейна снимка, а текстът към снимката гласеше, че това е българка, убила своя съпруг.

Как можем да си обясним този гаф на популярната медия – коментира самата Бойка Атанасова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Обяснението на цялата ситуация е, че аз работя по конкретния казус за едно предаване, което се казва „Светлина в тунела“ и е с висок рейтинг в Гърция. Вероятно колегите от съответната медия са взели материал от сайта на телевизията и не са догледали факта, че под снимката пише, че аз съм журналист от България, който работи по случая, а не съм убийца. Вероятно оттам се получава и недоразумението – взимат снимката, правят копи-пейст и се оказах до въпросния мъртъв господин“, каза Атанасова.

По думите ѝ ситуацията е доста неприятна и снимката ѝ продължава да бъде в редица големи гръцки и кипърски сайтове, копирали новината.

„Снимката ми продължава да стои там, а това е доста притеснително за мен. Това ми причинява голям дискомфорт“, категорична е журналистката.

„Най-малкото, което очаквах, бе медията да излезе с извинение на първа страница и текст с апел към колегите журналисти, копирали новината, да свалят снимката ми от техните сайтове“, подчерта Атанасова.

По думите ѝ в тази деликатна ситуация са се съдействали организации като българския и европейски съюз на журналистите и „Репортери без граници“.

Атанасова посочи, че ако не последва извинение и апел от страна на сбъркалата медия, то ще бъдат предприети и по-сериозни действия. Тя допълни, че е получила обаждане от наемодателя си с молба да напусне жилището, което е наела, след скандала.

Вижте също

DIKOV_PEINCHEV картинка

Да си номер едно в света – Ивайло Пенчев за цената на успеха

Съоснователят и мажоритарен собственик на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев обвини наскоро в отворено писмо шефовете на …