четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналистиката на Острова и в България през погледа на един студент

Журналистиката на Острова и в България през погледа на един студент

Какви са паралелите и разликите при обучението по журналистика във Великобритания и България – коментира Петър Георгиев.

Младият българин е завършил журналистика в Нюкасъл, учи задочно и в Софийския университет. Имал е шансът да бъде на стаж в британските в. „Гардиън“ и „Скай нюз“.

В еМисия България Петър Георгиев разказа, че обучението в Англия е по-теоретично и академично, свързано с писането на много есета. Докато в България се учи повече за самата професия.

„Миналата година имах щастието да бъда на стаж за седмица в „Гардиън“, а тази в „Скай нюз“ и „Скай спорт“, сподели още Георгиев и допълни, че мащабите на медиите на Острова са огромни.

„Трябва да си мотивиран и постоянно да търсиш пътя си към тези медии. Когато се отвори възможност за стаж, винаги кандидатствам“, каза той.

„Трябва да си отдаден на това, което правиш“, пък е неговият съвет към всички, които желаят да се занимават с медии.

Как работят медиите на Острова – вижте целия разказ на Петър Георгиев:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …