неделя , 18 ноември 2018
Начало / Новини / Журналисти от Бургас протестират срещу получени присъди заради Петър Низамов – Перата: „Почувствал душевен дискомфорт“ от материалите им

Журналисти от Бургас протестират срещу получени присъди заради Петър Низамов – Перата: „Почувствал душевен дискомфорт“ от материалите им

Журналисти от регионални медии в Бургас излязоха на протест пред съдебната палата в града. Причината са две присъди, които са получили миналата седмица два регионални сайта по дела, заведени от Петър Низамов – Перата. Низамов стана известен в публичното пространство покрай водените срещу него дела за незаконно задържане на мигранти на границата.
Двете регионални медии са осъдени за публикации пред пет години, в заглавието на които Петър Низамов е определен като „бияч”. Тогава той е задържан от полицията за извършен побой в бургаско заведение, но по-късно е оправдан от съда. Редакторите на осъдените медии твърдят, че в материалите, заради които Перата ги съди, са цитирали прессъобщения на полицията и прокуратурата.
Според съдия Калин Кунчев обаче с определението „бияч” е нарушена презумпцията за невинност, преди произнасянето на съда. В мотивите на съда се посочва още, че заради публикацията Низамов „почувствал душевен дискомфорт”.
Бургаските журналисти зоват Висшия съдебен съвет да се самосезира и да провери как съдия Калин Кунчев е водил делата срещу двете бургаски медии.

Повече от новините на БиАйТи- ТУК</strong>

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. Защо му обръщате внимание на този малоумник Перката ,бе ?