сряда , 18 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналисти и родител за „медийното свинство“ около учителя Асен Александров

Журналисти и родител за „медийното свинство“ около учителя Асен Александров

След като дни наред “кафяви медии” разнасяха голи снимки с лика на един български учител (Асен Александров), се оказа, че фотосите са манипулирани. Какви са последиците от подобен сюжет, особено след като прокуратурата отказа да се занимава с казуса? За професионалните стандарти в журналистиката и моралните ориентири на днешното българско общество в еМисия България разговаряхме с Бетина Жотева, член на СЕМ, публицистката Мария Касимова и родителя Диана Кънчева, чието дете учи в гимназията, където преподава Асен Александров.

Това е едно медийно свинство по учебник, категорична бе Бетина Жотева, според която нищоправенето ни и липсата на адекватни наказания е довело до унищожението на един професионалист и неговото семейство.

Принципен закон за медиите и действащи регулации – това е рецептата според журналистката, която изрази надежда след новите избори в СЕМ да попаднат хора, които действително искат нещо да се промени.

Тепърва ще бъдем свидетели на такива случки, ако не реагираме веднага, убедена е Мария Касимова, според която трябва да се стигне до край в разнищването на истината. За нея причината за липсата на този тъй необхдоим ни критерий – освен липсата на пари, която прави възможна поръчковата жълта журналистика – е че „ние просто не мислим, не се образоваме, не знаем и не повишаваме собствената си култура. Всеки един от нас е отговорен да бъде интелигентен, ние нямаме право да сме глупави“.

Това училище е едно от най-елитните в цяла България, училище от бъдещето, в което детето ми се чувства изключително добре, и ние не позволихме да се опетни нито неговото име, нито името на г-н Алескандров, категорична бе и Диана Кънчева.

Чуйте подробно целия разговор с трите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …