понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Журналисти и политици коментират пред Стажанта избора на Румен Радев за президент

Журналисти и политици коментират пред Стажанта избора на Румен Радев за президент

Стажанта броди в НДК във вечерта след изборите на президент и разговаря с журналисти и политици, с които коментира резултатите от вота и очакванията към новия държавен глава.
„Бойко Борисов трябва да си подаде оставката, за да видим отново кой кой е. Бих попитала БСП къде им е министър-председателят, къде им е мнозинството, къде им е правителството. Трябва да имат готовност. Това е по-интересното“, коментира пред Диков журналистът Илияна Беновска.

Журналистът от „Дойче веле“ Александър Андреев каза, че Борисов е допуснал серия от грешки – с подкрепата на Ирина Бокова, а след това номинирането на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, както и издигането на Цецка Цачева за кандидат за президент. „Борисов мисли само един ход напред“, посочи Андреев.

„Нашият кандидат е един безспорен лидер, има качествата на лидер. Това е един човек, който е извън онези безгласни чиновници, които се опитват винаги да ни пробутват за високи постове, без да са заслужили за това“, категорична е Весела Лечева за Румен Радев.

Магдалена Ташева от „Атака“ коментира, че един министър-председател не може да взема решения и да ги оповестява, просто защото така му е хрумнало. „Да залага правителството, на което предстои да председателства Европейския съвет само след една година, само защото иска да притежава всички власти в България“, пита Ташева. Тя смята, че премиерът е направил всичко възможно, за да загуби тези избори и се „самосваля от власт“. Логичен, по думите на Ташева, е въпросът защо. „Още с обявяването на номинацията й той й подложи крак и я спъна – каза, че първите трима му се свидят да ги хаби и за това решил нея да пусне“, посочи Ташева.

Веселин Марешки коментира, че не можел да гласува за кръга „КОЙ“. „БСП и ДПС са на власт – честито. Ще се боря до пълна победа. Няма да оставя така ситуацията“, категоричен е Марешки.
Чуйте всички коментари в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …