четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналистът Руслан Йорданов с нов сайт за Пловдив: Градът претърпява забележителен разцвет

Журналистът Руслан Йорданов с нов сайт за Пловдив: Градът претърпява забележителен разцвет

В началото на този месец известният журналист Руслан Йорданов окончателно напусна София, в която е живял десетилетия, и се премести в Пловдив, където започна свой собствен проект заедно с екипа на местния сайт TrafficNews.bg.

За това решение, което взема, след като пътува до града във връзка с работата си по няколко репортажа, и за новия сайт Plovdiv Times разказа самият той в еМисия България.

„Пловдив винаги ме е очаровал с красотата си и с интересните си хора, имам много приятели пловдивчани, които са духовити и артистични хора.

Видях, че градът претърпява забележителен разцвет, че има много инвестиции, вкл. чуждестранни, че културната сцена се е развихрила и има адски много събития, а градът е на път да възроди старата си слава“, обяснява той мотивите си.

Руслан Йорданов пише концепция за културен сайт, която представя на различни места в Пловдив, като скоро след това си стиска ръцете за обща работа с колегите от TrafficNews.

По думите му сайтът Plovdiv Times ще бъде активен от 15 август и ще е на два езика.

Той ще е посветен не само на забележителностите и историята на Пловдив, но преди всичко на неговите хора, артисти и общественици, както и на богатия културен афиш. В него ще има и много фотографии.

В сайта няма да има негативни новини, клюки, политики, интрига, компромати – все неща, които добре познаваме, обещава журналистът, според когото в Пловдив, както и на други места, освен в София, има ниша за качествена журналистика.

На въпрос дали близките и приятелите му го подкрепят в решението да напусне столицата, той казва, че дори му завиждат.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …