понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Журналистът Петър Илиев: Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа

Журналистът Петър Илиев: Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа

Журналистът Петър Илиев коментира, че очаква да не се стигне до излизане на Великобритания от Европейския съюз, въпреки че британците поискаха Брекзит на референдума на 23 юни.

„Няма да има Брекзит, както забелязваме, започват да дават назаден – петиции внасят в парламента, т.нар. националисти казват: „Ама, чакайте сега, ние трябва много добре да го обмислим“, Дейвид Камерън избяга от политическа отговорност да поиска излизане, а си подаде оставката. С първоначалните емоционални удари, които финансовите пазари нанесоха на Англия – с падането на курса на паунда, с намаляването на кредитния рейнинг на страната, сега поставят онези, които са гласували за Брекзит, да викат: „Оле, какво стана“, заяви Петър Илиев в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

По думите му, когато новото британско праивтелство  на евроцентристи поеме властта през октомври – ноември, може да се окаже, че няма да се съобрази с резултатите на референдума, макар това да не традиционна практика за британското общество.

В исторически план Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа, припомни още Илиев.

Целия коментар на журналиста можете да видите във видеото:

 

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …