неделя , 23 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Журналистът Петър Илиев: Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа
PROSTO_DIKOV_26.06.2016_4A картинка 1

Журналистът Петър Илиев: Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа

Журналистът Петър Илиев коментира, че очаква да не се стигне до излизане на Великобритания от Европейския съюз, въпреки че британците поискаха Брекзит на референдума на 23 юни.

„Няма да има Брекзит, както забелязваме, започват да дават назаден – петиции внасят в парламента, т.нар. националисти казват: „Ама, чакайте сега, ние трябва много добре да го обмислим“, Дейвид Камерън избяга от политическа отговорност да поиска излизане, а си подаде оставката. С първоначалните емоционални удари, които финансовите пазари нанесоха на Англия – с падането на курса на паунда, с намаляването на кредитния рейнинг на страната, сега поставят онези, които са гласували за Брекзит, да викат: „Оле, какво стана“, заяви Петър Илиев в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

По думите му, когато новото британско праивтелство  на евроцентристи поеме властта през октомври – ноември, може да се окаже, че няма да се съобрази с резултатите на референдума, макар това да не традиционна практика за британското общество.

В исторически план Англия винаги е играла деструктивна роля в идеите за обединение на Европа, припомни още Илиев.

Целия коментар на журналиста можете да видите във видеото:

 

Вижте също

hadjigenow

Адвокат Николай Хаджигенов: Прокуратурата защитава Пеевски и всичките му интереси

Делото КТБ в цифри – 1360 тома доказателствен материал, 90 експертизи, 400 свидетели, 146 обвинения …