неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналистът Константин Вълков за предстоящия финал Тръмп:Хилъри – „Всичко е на кантар“

Журналистът Константин Вълков за предстоящия финал Тръмп:Хилъри – „Всичко е на кантар“

Властта в Америка е така устроена, че който и да е в Овалния кабинет, не е чак такава опасността, колкото медийно се хиперболизира. В този смисъл има едно успокояване и в редиците на републиканците, че ще могат да контролират Доналд Тръмп.

Това коментира в еМисия България журналистът Константин Вълков, който е бил в САЩ през последния месец, когато двете основни партии избраха своите кандидат-президенти и битката за стола на държавния глава влезе във финалната си фаза.

Според наблюденията на Вълков от пътуванията му – особено в „дълбоката южна провинция“ (по заглавието на книга, която той цитира) – Америка е толкова драматично разделена, че нищо няма значение, освен може би отрицателното говорене.

Той синтезира доводите на всички, които е питал защо биха гласували за кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп, като „he kicks ass” (букв. той сритва задници, много е печен) и „той говори каквото си иска“.

Това са двата стълба, на които се гради неговото харесване сред обикновените американци, отбеляза Вълков, но добави, че дори и това е преувеличено, тъй като сред поддръжниците на Тръмп има и много интересни, образовани и „нормални“ прослойки, вкл. много жени.

Според журналиста големият минус на кандидата на демократите Хилъри Клинтън е, че тя е изключително позната и не си е създала „история на живо“, както и че като цяло – особено в сравнение с Тръмп – изглежда като „сухарка“ и „учителка“.

Ако Америка е популистка държава, то популизмът помага на Тръмп, а не на Клинтън, посочи още той.

Всичко е на кантар, заключи Константин Вълков за изхода на предстоящите президентски избори в САЩ. Той отбеляза, че в крайна сметка желанието на всички, с които е говорил, е било на президентския стол да седне човек, който би им помогнал да продължат да живеят добре.

Вижте във видетото и интервюто на Ралица Василева с анализатора Бил Шнайдер за това какви са основните предизвикателства пред двамата претенденти за поста президент на САЩ:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Тоя Косьо кой го излъга, че знае английски? Хи кик ас! He kick ass! ROFL! Казва се хи кикс асес (he kicks asses). И тоя ходи в Америка да ни излага.

  2. Дървосекачът

    С оглед на напоследък разразилата се Отново проКремъл пропаганда/инсинуации/саботажи (Включая и Директни Заплахи, И Физически) в Българските интернет дискусии – намирам за Задължително да обърнете внимание на тези Недопустимости, респ. да Алармирате Обществото и Вспомогнете за Недопускането им. … Следва да се отбележи че тези Целеви Недопустимости – засягат и Хакерската Атака срещу ИТ системите на Демократическата партия (в САЩ), буквално възхвалявайки Руските хакери. В допълнение – съответните издатели/медии или нехаят или са неспособни да се справят да Осигурят Нормална дискусия, което – импликира необходимостта от Съдействие на съответните Наши Партньори (с които вие/БиАй) очевидно имате контакти.
    Успех !