неделя , 23 септември 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Журналистът Борислав Радославов за срещите лице в лице с най-опасните убийци

Журналистът Борислав Радославов за срещите лице в лице с най-опасните убийци

Журналистът Борислав Радославов от вестник „България днес“ гостува в студиото на „Честно казано“. Той разказа за книгата си, която заедно с колегата си фотограф Борислав Тошев, издават. Книгата съдържа 15 изповеди от килиите на най-опасните български убийци.

„Книгата е в името на това, че те все още са живи и съществуват. Че ние ги изхранваме с нашите данъци. Това е опит да влезем в главата на тези хора. Опит за един психологически разрез на серийни убийци, килъри, които са извършили едни от най-жестоките убийства. Аз се срещам с хора, които могат да бъдат наречени изверги“, обясни журналистът.

„Ние напомняме за тях и питаме – променя ли наистина затворът тези хора или затворът е инкубатор за престъпници? Съжаляват ли искрено или съжаляват, за да получат помилване и по-лека присъда“, разказа Радославов.

„Приживе Момата казваше, че ако бъде помилван и излезе от затвора, няма проблем да убива политици“, споделя журналистът в студиото на „Честно казано“. Той посочи, че има много стряскащи разкрития.

„Едно от най-важните неща е да усетиш човекът срещу себе си доколко той е себе си и е откровен. Никога един затворник не може да бъде напълно откровен“, посочи Радославов и разказа за най-фрапиращите твърдения на затворници и убийци, които е чул.

„За да бъдеш криминален журналист, патоанатом и полицай, трябва да си опериран от чувства и емоции, които да ти попречат да си вършиш добре работата. Общият знаменател, който търсих при всички случаи, е детството“, обясни Радославов.

Чуйте целия разговор с журналиста Борислав Радославов и вижте повече за книгата му в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …