неделя , 23 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Честно Казано / Журналистът Борислав Радославов за срещите лице в лице с най-опасните убийци
LUBA_BOBI картинка

Журналистът Борислав Радославов за срещите лице в лице с най-опасните убийци

Журналистът Борислав Радославов от вестник „България днес“ гостува в студиото на „Честно казано“. Той разказа за книгата си, която заедно с колегата си фотограф Борислав Тошев, издават. Книгата съдържа 15 изповеди от килиите на най-опасните български убийци.

„Книгата е в името на това, че те все още са живи и съществуват. Че ние ги изхранваме с нашите данъци. Това е опит да влезем в главата на тези хора. Опит за един психологически разрез на серийни убийци, килъри, които са извършили едни от най-жестоките убийства. Аз се срещам с хора, които могат да бъдат наречени изверги“, обясни журналистът.

„Ние напомняме за тях и питаме – променя ли наистина затворът тези хора или затворът е инкубатор за престъпници? Съжаляват ли искрено или съжаляват, за да получат помилване и по-лека присъда“, разказа Радославов.

„Приживе Момата казваше, че ако бъде помилван и излезе от затвора, няма проблем да убива политици“, споделя журналистът в студиото на „Честно казано“. Той посочи, че има много стряскащи разкрития.

„Едно от най-важните неща е да усетиш човекът срещу себе си доколко той е себе си и е откровен. Никога един затворник не може да бъде напълно откровен“, посочи Радославов и разказа за най-фрапиращите твърдения на затворници и убийци, които е чул.

„За да бъдеш криминален журналист, патоанатом и полицай, трябва да си опериран от чувства и емоции, които да ти попречат да си вършиш добре работата. Общият знаменател, който търсих при всички случаи, е детството“, обясни Радославов.

Чуйте целия разговор с журналиста Борислав Радославов и вижте повече за книгата му в следващото видео:

Вижте също

IVANOV

Васил Иванов: Горд съм от себе си

От 18 април, когато подадох оставката си и казах, че е заради цензура в Нова …