понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Журналист: Войната тепърва започва
Снимка: ЕРА
Снимка: ЕРА

Журналист: Войната тепърва започва

„Въпросът е какво следва оттук насетне. Заплахата не е отминала, Франция е в много сериозно положение, в извънредно положение…“, коментира пред BiT журналистът Тони Николов. Според него терористичният акт в Париж вероятно ще промени и гласуването в Съвета по сигурност.

Той каза още, че е трудно да се определи откъде са дошли атентаторите. Според някои френски политици една част от терористите са французи, вероятно родени във Франция, но подготвени в Сирия, Ирак или на друго място. По данни на френските спецслужби има 571 французи, които са джихадисти и в момента са в Сирия: „Войната тепърва започва и тя продължава. И колкото и да е тъжно да се каже, ние трябва да сме готови за тези терористични актове, които са не само в Париж, това може да се случи навсякъде в Европа. Те ще продължават. „Ислямска държава“ е обявила война“, допълни журналистът.

Въпреки ужаса на атентата, парижани са показали голяма съпричастност: хората са си помагали, такситата безплатно са превозвали нуждаещи се, а много граждани са се самоорганизирали, за да дарят кръв за пострадалите, разказа още Тони Николов и завърши коментара си така: „Светът се е справял, Европа се е справяла с какви ли не пълчища, много по-­страшни от „Ислямска държава“. Мисля, че този път тези хора, които обявиха война на демокрацията, ще бъдат наказани.“

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …