неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналист в БНТ за „Денят започва с култура“: Това е сектата на Севда, правят скрита реклама на едни и същи автори и книги

Журналист в БНТ за „Денят започва с култура“: Това е сектата на Севда, правят скрита реклама на едни и същи автори и книги

Няколко седмици, след като Емил Кошлуков стана програмен директор на БНТ, в обществената телевизия започна да ври и кипи. Първо Кошлуков критикува формата и съдържанието на предаването „Денят започва с култура“, след това журналистите негодуваха срещу намеса в работата им. В крайна сметка се стигна до протест пред БНТ с искане на оставка на програмния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.

Писателят и журналист в обществената медия Стоил Рошкев заяви в студиото на еМисия България, че Кошлуков с право иска промяна във формата на предаването „Денят започва с култура“.

„Денят започва с култура“ има нужда от промяна. Едни и същи хора са превзели този ефир и го използват за търговска къща, правят скрита реклама. Едни и същи писатели, едни и издатели през седмица ходят и повтарят едно и също. То не е предаване за култура, а предаване за идеология. Това е секатата на Севда – едни хора, които си правеха каквото си искат, без да бъдат обезпокоявани, а сега нададоха вой“, посочи Рошкев.

Според ПР-ът Петър Кърджилов обаче Емил Кошлуков трябва да бъде уволнен заради налагането на цензура над журналистите.

„Поведението на Емил Кошлуков, откакто е програмен директор и водещ, показва политическа намеса и се диктатура от задкулисието. Кошлуков доказа с поведението си като водещ, че се държи арогантно и като последна истанция. Става въпрос за натиск да се промени дискусионният формат и да се показват лайфстайл теми“, заяви Кърджилов.

Каква посока трябва да поеме БНТ, за да отговори на обществените нагласи, вижте спорът между Кърджилов и Рошкев във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

  1. I az sum mnogo vpe4atlen ot u4astieto na Vasil Gyurov i pozdravqvam & podkrepqm ekipa na predavaneto! Kudeto otide Ko6lukov, nosi sus sebe si opo6lqvane i propaganda v polza na KOJ. Taka be6e i v TV7, i v Kanal 3, a sega ni go natrapiha i v BNT. Predavaneto „O6te ot denq“ stana edna prosta6ka govorilnq, otkakto toj go poe (dobre, 4e samo prez sedmica!). Otdavna ne e tajna za nikogo, 4e Ko6lukov e obsluzhva6t personal na Peevski.

    KO6LUKOV, OCTABKA!

  2. кълвачо

    От такива хора ,като Васил Гюров имаме остра нужда.Браво младЕЖ

  3. Природното недоразумение Стоил Рошкев е обиден че не са го поканили да дискутира неговата нова „творба“ в Денят започва?