четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Журналист от Би Би Си: Политическият живот във Великобритания се разпада

Журналист от Би Би Си: Политическият живот във Великобритания се разпада

В понеделник Найджъл Фараж подаде оставка като лидер на Партията на независимостта на Великобритания (UKIP). На специална пресконференция той заяви, че чрез победата на лагера на евроскептиците на референдума е изпълнил политическата си амбиция.

„Политическият живот във Великобритания се разпада. Тази сутрин Фараж с усмивка на лицето излезе и обяви, че подава оставка, но остава в редиците на партията“, коментира  Красимира Хендри, редактор в Би Би Си, в пряко включване по телефона в предаването еМисия България.

Тя бе категорична, че Великобритания е в политически вакуум, като сега и UKIP се присъединява към него.

„Фараж днес направи много интересно изказване. Той очаква други партии да се появят на политическата сцена и да запълнят политическия вакуум. Според него Великобритания няма експерти, които да преговарят по търговските клаузи в новите договри с ЕС, след като страната излезе от съюза. Фараж се ангажира да покани хора от Южна Корея и САЩ, защото те биха могли да участват в преговорите и да постихнат най-доброто за Великобритания“, каза Хендри.

По думите ѝ, от друга страна, не е толкова лошо, че Фараж подава оставка, тъй като неговата реторика е била единствено срещу имигрантите, но никога не е имал държавническа визия за страната.

„Най-големият проблем е, че политическият вакуум е на всяко ниво – консерваторите са разделени, лейбъристите също“, коментира журналистката.

Вижте целия разговор с нея във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …