събота , 25 февруари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Живот под руините: Как Италия възкръсва след трусовете
ZHIVOT_POD_RUINITE картинка

Живот под руините: Как Италия възкръсва след трусовете

Въпреки модерната апаратура и натрупаните знания, природните и климатични катаклизми все още са трудно предвидими и нанасят огромни щети. Земетресенията пък попадат сред най-смъртоносните природни бедствия, с които някога се е сблъсквало човечеството.

Само за XX век, земни трусовe са отнели живота на близо 1,3 млн. души по света. И въпреки познанията, които притежаваме днес, ограничаването на щетите от земетресенията е изключително трудна задача.

През последните 2 000 години в Италия са документирани над 400 разрушителни земни труса. От началото на XX век в страната са измерени 15 силни земетресения, като най-разрушителният е през 1908 г. в град Месина, Южна Италия. Бедствието е с магнитуд 7,1 по Рихтер и отнема живота на над 70 хил. души. През XXI век земетресенията в страната зачестяват и само за 16 години трусовете са 6. През 2016 г. италианците бяха изправени пред 3 силни труса, които причиниха огромни щети и отнеха живота на стотици.

Как Италия възкръсва след земетресенията и се опитва да се справи със щетите – разказва филмът на Би Ай Ти „Живот под руините“:

Вижте също

EM_ABDULA картинка

Турхан Апдула: Турция е изправена пред може би най-съдбоносния избор в историята си

Турция е изправена пред може би най-съдбоносния избор в историята си, който ще предопредели нейното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *