понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Жива библиотека в Деня за борба срещу хомо-, би-, транс- и интерсекс фобията

Жива библиотека в Деня за борба срещу хомо-, би-, транс- и интерсекс фобията

Днес е Международният ден за борба срещу хомо-, би-, транс- и интерсекс фобията.

На 17 май 1990 г. Световната здравна организация премахва от хомосексуалността от международната класификация на болестите и оттогава тази дата се е превърнала в символ на Движението за равноправие на хора с нехетеросексуална ориентация и на тяхната борба срещу предразсъдъците и дискриминацията в обществото.

Как се отбелязва този ден в България разказват Венета Лимберова, председател на Младежка ЛГБТ Организация „Действие” и Пол Найденов, съосновател и член на Борда на Фондация „Ресурсен център-Билитис“, съосновател и член на Управителния съвет на OII Europe (Organization Intersex International – Europe).

Младежка ЛГБТ Организация организира „жива“ библиотека, която да разкаже на хората извън и в общността, какво е да си лесбийка, гей мъж, бисексуална, трансполов и интерсекс.

Посетителите ще имат възможност да разговарят с различни хора, по един или друг начин свързани с ЛГБТИ общността, и ще могат да научат повече за част от хората, стоящи зад използваната в толкова много контексти абревиатура ЛГБТИ.

Гостите си избират една от живите „книги“ и започват да я „четат“, като имат 10 минути, за да поговорят с всяка една, а след това могат да си изберат друга „книга“ от списъка на читалнята.

Събитието ще се състои днес в бар FlipFlop в София от 18:30 ч.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Как не ви е срам! Велислав/а Дърев/а защо я/го няма сред гостите?