неделя , 20 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Жените продължават да са по-ниско платени от мъжете
zaplata

Жените продължават да са по-ниско платени от мъжете

Британската медия „Би-Би-Си“ публикува доклад със заплатите на някои от своите журналисти. Темата предизвика бурни дебати не само заради размера на възнагражданията, но и заради драстичната разлика в заплащането между някои мъже и жени в списъка. По този повод решихме да проверим – има ли такива несъответствия при заплатите и в Америка.

Разлика в заплащането има, и тя се определя не само от образованието, но и от расата, и пола на служителя. Към момента средно – всяка бяла жена в Америка получава 79 цента срещу един долар за бял мъж на същата позиция. Разлика в заплащането между мъже и жени в Аамерика съществува, но информация на Центъра са изследвания ПЮ показва, че тя намалява. През 80-те години на всеки заработен долар за един мъж, жената е получавала 62 цента. Днес този процент е приблизително 90 – а в някои професии като учителската например, заплатите в повечето училища са изравнени.

Вижте също

ico

И спортният свят скърби за жертвите в Барселона. Стоичков отправи специално послание към жителите на града

Целият спортен свят изказа съпричастност към трагедията в Барселона. Най-напред каталунският футболен клуб изрази дълбоката …