четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Желю Станков: Няма кой да спре „Лудогорец“, ЦСКА прави по-добър отбор от „Левски“

Желю Станков: Няма кой да спре „Лудогорец“, ЦСКА прави по-добър отбор от „Левски“

Журналистът Желю Станков гостува в студиото на „Спорно за спорта“ и коментира състоянието на българските футболни отбори, какво да очакваме от „Левски“ при втората среща с „Хайдук“ и анализира заинтересува ли се Спас Русев най-сетне от отбора.

Преди това обаче той коментира сблъсъците между сините фенове и тези на „Хайдук“ в Хърватска като припомни други аналогични случаи на наша територия.

„Нещата в „Левски“ са същите – и организационно, и спортно-технически. Не смятам, че нещата са се подобрили. Сериозен клуб няма да си позволи нещо такова с билетите“, коментира Станков.

„Мартин Камбуров си тръгна просълзен от „Локомотив“. Не е приятно. Има по-особен статут в този клуб. Когато един футболист си тръгне със сълзи на очи заради някакви взаимоотношения със собственика, никога не е хубаво. Цял живот ще помниш, че някаква горчилка ти е заседнала“, призна журналистът.

По думите му, в „Левски“ липсва дългосрочна стратегия. „Ако „Хайдук“ сега отстрани „Левски“ и поради някаква причина Николай Митов бъде уволнен, следващият ще каже, че 6-7 човека не му трябват и трябва да се търсят нови. Ако спортният директор, скаутът и треньорът не са си на мястото, няма да има резултати“, смята Желю Станков.

Той е убеден, че селекцията при сините е трябвало да бъде завършена още от края на миналия кръг. „Това не е отбор за сериозен футбол. „Левски“ е вдигнал малко нивото. Голяма част от българската общественост видя, че „Хайдук“ не е страшилище, както се смяташе. Има строги финансови рамки. Имат десетки хиляди членска маса, но Хайдук технически са преодолим отбор“, добави още той.

Станков коментира и Красимир Иванов, вижда ли се по-стройна организация и заинтересува ли се Спас Русев от „Левски“. „Той трябваше да започне всичко това по-рано. Той тогава каза, че не смята да инвестира. Много инвеститори като вземат голяма марка, започват здрави попълнения по маркетингов, шумен начин. Всичко това предизвиква интересът на запалянковците“, каза Станков и даде пример с Милан.

„Някой пусна захранка на Спас Русев. Време е да се осъзнае и да се захване по-сериозно с отбора“, посочи още той.

Журналистът прогнозира какво може да очакваме от срещите на родните клубове в Европа.

„За Ботев най-важното е да си направят кефа, да си напълнят стадиона. И двата отбора ще отбележат гол. Мачът със сигурност ще е хубав за гледане. За „Лудогорец“ не се съмнявам, че ще елиминират „Жалгирис“. Има напрежение в съблекалнята. Дерменджиев тоя мач го е играл. Смятам, че ако „Левски“ вкара гол до полувремето, ще продължи. Дано запалянковците окажат помощ със скандирания и песни“, посочи Станков.

Той коментира и победата на „Славия“ над ЦСКА като посочи, че не е очаквал такъв развой на мача. „ЦСКА по-бързо ще направи приличен отбор, отколкото „Левски“. Не казвам кога ще стане това.

Силно се съмнявам, че ще се преборят с „Лудогорец“ за титлата“, коментира Станков. По думите му, има много голяма амплитуда между заплащането на футболистите от двата отбора и това не е без значение.

Вижте целия разговор с Желю Станков в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …