понеделник , 21 май 2018
Начало / Код 11-13 / Жельо Бойчев: Всичко, което се случва в парламента е по инициатива на БСП

Жельо Бойчев: Всичко, което се случва в парламента е по инициатива на БСП

Жельо Бойчев от БСП гостува в студиото на КОД 11-13. Той коментира етническото напрежение в Бяла, горещите политически новини, монумента Бузлуджа и приоритетите на българското председателство.

„Няколко неща могат да бъдат изведени от подобни инциденти – това, за което многократно сме настоявали да се промени – окомплектоване на служителите на МВР. Има усещане, че хората са изоставени, особени в малки населени места, където полицейското присъствие отсъства“, коментира Бойчев.

Жельо Бойчев коментира и упреците на управляващите, че БСП са неконструктивна опозиция.

„Къде е управленската програма на това правителство? До няколко седмици щели да я покажат, това правителство е за трети път на власт, не са от вчера. Второ, къде е законодателната програма в Народното събрание на управляващите, защо гледат опозицията, като опозицията има внесени повече законопроекти. Всичко, което се случва в парламента е по инициатива на БСП“, заяви Бойчев.

Според Бойчев ще има нова атака на ГЕРБ към президента. По думите му щом веднъж са започнали няма да се спрат. Той отрече твърденията, че БСП са разочаровани от политиката на президента Румен Радев.

„Скандалите с НДК ще навредят на репутацията на България. Кой се уволнява и кой се назначава, си тяхна работа, ние питаме къде са парите, има отпуснати 17 млн. лева, има обществена поръчка, трябва да изясним дали тези пари, които са за целеви дейности, са изхарчени за нещо друго. НДК е с 20 млн. лева загуба, а преди Боршош да заеме поста е имало 4-5 млн. печалба. Много неприятен скандал, но се вижда как работи ГЕРБ“. добави Бойчев.

Относно Бузлуджа, Бойчев каза, че няма да се откажат от паметника.

„Никак не е евтино желанието ни да стопанисваме Бузлуджа, но ако държавата се грижеше за него, ние нямаше да искаме подобно нещо. Имахме желание да спрем процесите на разпад и разруха“, заяви Бойчев.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …