сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Жельо Бойчев: Не виждам възможност за съвместно управление между ГЕРБ и БСП

Жельо Бойчев: Не виждам възможност за съвместно управление между ГЕРБ и БСП

Депутатът от БСП Жельо Бойчев гостува на журналистът Полина Паунова. Той коментира темата има ли място за социалисти във властта. По думите му, за да има правителство, то трябва да има легитимност. Бойчев посочи, че Бойко Борисов е предизвикал политическата криза. Той твърди и че това Народно събрание е изчерпано.

„Трябва да се придържаме в едно последователно поведение. Това липсва в много от политическите партии и това е една от основните причини да има разминаване между политическите партии и българските граждани. В това НС много трудно може да има някаква легитимност в момента“, добави още Бойчев.

Освен това по думите му трябва да е ясно кой носи отговорност.
„Не виждам възможност за съвместно управление между ГЕРБ и БСП и не мисля, че то е полезно и за българските граждани. Размиването между политическите граници ще доведе до тежки последици“, подчерта Жельо Бойчев.

„БСП е партия, в която различните членове могат да изразяват различно мнение“, заяви още депутатът. „Аз питам в една такава широка коалиция, кой ще остане в опозиция“, добави Бойчев. Той каза, че с ДПС са имали и успешни, но и по-печални периоди на съвместно управление.

„След като си бил с някой заедно, как да кажеш, че от тук нататък няма да бъдеш? Да има ясни принципи и платформа, на базата на които да се прави това управление“, призова Бойчев.

„За мен е важно БСП да разчете знака на българските граждани от изборите – че те искат личности и кандидати, които да олицетворяват и са носители на промяна, морал и почтеност и ако успеем да извадим такъв тип лица и ако успее да предложим една ясна и много конкретна програма. И на Хилари Клинтън, и на Доналд Тръмп са много конкретни“, подчерта Бойчев.

„Бих искал всеки български гражданин да може да се види в тази програма. Ако направим тези неща, ми се струва, че можем да имаме ръст на доверието“, добави депутатът. Той коментира темата дали БСП е спечелил изборите или ген. Румен Радев като каза, че двете неща не могат да се делят.

„БСП си написа домашното. Трудно имаме кандидатура, която може да консолидира дори левия вот“, посочи още Бойчев и добави, че желанието за промяна в момента доминира. По думите му, Бойко Борисов също е помогнал като е смятал, че с един призив хората ще гласуват за кандидатът на ГЕРБ.

Чуйте целия разговор с Жельо Бойчев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …