петък , 16 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Железни мерки за сигурност на Нова година в София. Полицията готова да реагира срещу атентатори

Железни мерки за сигурност на Нова година в София. Полицията готова да реагира срещу атентатори

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ в страната на местата с масово струпване на хора. Жандармерия, тежка техника за противодействие на тероризма, строг пропускателен режим за всички, които ще празнуват на площад „Батенберг“ ще има и в центъра на София. По предварителна информация се очакват повече от 20 000 човека.

От полицията са взели и мерки срещу атентатите за „врязване“ на камиони в тълпата. На площад „Батенберг“ ще бъдат разположени 8 контролно-пропусквателни пункта. Всички желаещи да гледат новогодишния концерт на живо ще трябват да преминат през тях за проверка. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, както и такива, които носят чадъри и стъклени бутилки.

От полицията уточниха, че към този момент нямат информация за терористична заплаха. Въпреки това на концерта ще бъдат разположени и 10 въоръжени полицейски екипи, обучени от Специализирания отряд за борба с тероризма да обезвреждат стрелци.

Засилено полицейско присъствие ще има на Централната гара и автогара, метростанциите и големите търговски обекти. Амбицията на СДВР е да бъдат обучени още служители на „Охранителна полиция“, които да се включат в охраната на НДК.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …