вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Жанина Драгостинова: Какво да очакваме от филмовия фестивал Берлинале

Жанина Драгостинова: Какво да очакваме от филмовия фестивал Берлинале

Журналистът, публицист и преводач Жанина Драгостинова следи отблизо фестивала Берлинале тази година. Тя се включи в еМисия България директно от Берлин и разказа какви са акцентите на фестивала.

„Фестивалът стана на 67 години и това е един от най-големите фестивали в категория А. С него започва поредицата. Интересното е, че от всички тези фестивали, този е единственият, който се случва в един град:, обясни Жанина Драгостинова.

400 филма са включени тази година в програмата. Това е огромно събитие за кинобизнеса и за цял Берлин, посочи журналистът, публицист и преводач.

„Берлинале е най-политическият фестивал. Преди 2 години Мерил Стрийп получи почетната „Златна мечка“. Тази година председател на журито е Пол Верховен, който е режисьорът на филма „Първичен инстинкт“, разказа Драгостинова.

Фестивалът е започнал с политически шеги, отправени към американския президент Доналд Тръмп. Драгостинова разказа и за някои от най-интересните филми, които могат да видят хората на Берлинале. Основни теми са правата на жените и отношението към тях, проблемите с бежанците. Обсъждат се всички теми, които са свързани и с либералната идея.

Кои са фаворитите сред журито и кои са най-интересните ленти, които можете да видите, разказва Жанина Драгостинова в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Извинявайте ама тоя водещ не е изобщо за екран .Нищо лично ,обаче си е истина !!!