неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Завръщането: „Честно казано с Люба Кулезич“ от 4 март

Завръщането: „Честно казано с Люба Кулезич“ от 4 март

Люба Кулезич се завръща на екран с ново публицистично предаване „Честно казано с Люба Кулезич“. То ще се излъчва всяка събота и неделя от 9 до 11ч.

С нея разговаряме за журналистиката отвъд клишетата и скуката, за баланса между атрактивност, агресивност и неудобните въпроси към силните на деня.

„Зрителите могат да очакват от предаването, че няма да се лъжем, ще се опитам да не се лъжем. Ще проверим кой е силен на деня със силата и спокойствието да идва в Би Ай Ти, защото само тогава може да се разбере кой е силен на деня. А той е този, който може да понася нережисирани, нередактирани, нефризирани, неглазирани въпроси“, изтъкна журналистката.

„Телевизиите и медиите освен че станаха Прас-прес, станаха като сладкарски цехове. Вярно е, че има и горчив шоколад, но той само имитира горчивина. Случи се нещо тежко с българските медии и дори цензурата не изглежда наложена, а изглежда добре приета. Неудобните въпроси изглеждат неудобни, но никога не повличат след себе си още по-неудобните“, подчерта Люба Кулезич.

Тя посочи, че е имало моменти, в които всеки се е вживявал в политиката, но след множеството изгледани представления, самата тя е в позицията на строга публика, която любува на правилото – „Не лъжи“.

Дори да се заблуждавам, искам да казвам правдиво на хората това, което мисля, посочи Кулезич. Тя изтъкна, че в коментарите си ще се опитва да използва не епитети, а глаголи, защото така звучи коментарната журналистиката, която не е съдник.

Журналистката каза, че гости в първото ѝ предаване ще бъдат хора, почитатели на откритото говорене като ген. Димитър Шивиков. Тя самата си пожела да няма много гафове на страта на предаването.

А вие не пропускайте дебюта „Честно казано с Люба Кулезич“ на 4 и 5 март.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …