понеделник , 17 декември 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / „Завърналите се“: С усмивка и свеж бизнес нюх – защо Георги Тончев оставя Лондонската стокова борса, за да управлява компания за устна хигиена в България (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

„Завърналите се“: С усмивка и свеж бизнес нюх – защо Георги Тончев оставя Лондонската стокова борса, за да управлява компания за устна хигиена в България (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

Тази седмица в рубриката „Завърналите се“ Петя Кертикова ви среща с един българин учил в Съединените щати, работил в продължение на година и половина на третата по големина в света стокова борса – тази в Лондон. Решава, че детската му мечта – да бъде инвестиционен банкер и финансист не е за него след финансовата криза в Съединените щати.

Преди шест години основава собствена компания за устна хигиена, а преди две се прибира обратно в България, за да остави следа след себе си.

„Исках да имам независимост, започнах да работя върху план за четките за зъби, почнах с неделни молитви в британската библиотека, смучех информация за пазара. На тази база успях да изградя бизнес план, намерих пазарна ниша, която не е запълнена и успях да намеря и инвеститори“, спомня си Георги Тончев.

Вече шест години Георги Тончев управлява компания за орална хигиена, която основава в Обединеното кралство, когато е на 27 години. Паралелно, докато Георги работи на Стоковата борса в Лондон, се преориентира към стартиращи компании.

В американския университет „City” в Сиатъл завършва бакалавърска степен по бизнес администрация и маркетинг. Детската му мечта е била да бъде финансист и инвестиционен банкер.

„В момента продаваме в 24 държави. Компанията стартира в Лондон. Буквално напълних една торба с четки за зъби и почнах да чукам по вратите на аптеки и магазини за здравословно хранене и да продавам продукта сам“, споделя предприемачът.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

2 коментара

  1. S pojelanie za uspeh.

  2. Tova sa edinitsi.Choveka e mejdunaroden I pak pravi biznes s chujbina,horata byagat ot bg kato tsyalo.