понеделник , 17 декември 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / „Завърналите се“: По пътя на какаото – от Южна Америка до… България. Какви са тънкостите на съвършения шоколад (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

„Завърналите се“: По пътя на какаото – от Южна Америка до… България. Какви са тънкостите на съвършения шоколад (РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ)

В рубриката „Завърналите се“ Петя Кертикова Ви среща с една дама решила да си дойде обратно в България, за да прави шоколад със своята френска половинка. Тя се казва Мария, а той Венсан. От няколко години двойката прави шоколад у нас. Двамата избират родната страна на Мария, защото казват, че се чувстват добре тук.

Тя е завършила „Международни отношения“ в Лион, а той е бил музикант и тонрежисьор. Именно във френското градче, разположено между Париж и Марсилия, двамата влюбени се срещат за пръв път.
Казват, че качествен шоколад се прави с много любов, а откъде идва какаото е от огромно значение. Какаото зареждат от Южна Америка от малки семейни плантации В Никарагуа, Перу и Венецуела.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

Един коментар

  1. Tova sa edinitsi.
    Kato tsyalo ne e uredeno.
    Uspeh.