понеделник , 22 октомври 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / „Завърналите се“: Качествено образование за всички деца – мисията, заради която банкерът Румен Симеонов напуска Австрия и се връща у нас

„Завърналите се“: Качествено образование за всички деца – мисията, заради която банкерът Румен Симеонов напуска Австрия и се връща у нас

Тази седмица в „Завърналите се“ Петя Кертикова разказва историята на Румен Симеонов, който избира отново България, за да работи в посока предоставяне на образование с качество на частно училище за семейства, които не са богати.

Майката на Румен Симеонов основава учебен център със свои средства през 2009-та година, за да предостави занимание на дъщеря си Ния след училище и за да успее да финансира образованието на сина си Румен. Всичко започва в стаичка в читалище „Младост“ в едноименния столичен квартал. А днес, след шест години работа в банковия сектор на Австрия, Румен решава да се прибере отново у нас и да помага там, където е най-нужен.

Румен завършва Американския колеж в София, а след това продължава образованието си в Австрия. Там завършва бакалавър по „Международна бизнес администрация“ и започва работа по специалността си. Така преди по-малко от две години Румен решава, че е време да се прибере отново в родината си, където да започне да управлява учебния център, който е платил образованието му в Австрия.

„Решението да се върна не беше лесно, защото там вече се бях устроил, имах среда, добра работа, но съм доволен, че все пак първоначалния ми инстинкт за връщане в България надделя. Има хора, които остават там и градят семейства, а аз съм щастлив, че сега моята приятелка също е в процес на завръщане към България, така че съм щастлив, че можах да повлияя на още един млад човек да се върне тук“, споделя Румен.
Утре, петък, преди централните новини очаквайте и разширен репортаж за завърналия Румен Симеонов.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …