сряда , 21 март 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / „Завърналите се“ – историята на един художник, избрал Ябланица пред Лондон

„Завърналите се“ – историята на един художник, избрал Ябланица пред Лондон

В днешното издание на рубриката „Завърналите се“ авторът Петя Кертикова разказва историята на Радослав Нинов – един 24-годишен художник, предпочел малкото градче Ябланица пред космополитния град Лондон.

От много време имах идеята да покажа уникалните истории на наши сънародници-емигранти, които са избрали да се върнат в България по една или друга причина. Радвам се, че Би Ай Ти ми даде тази възможност, сподели журналистката.

Изборът си е изцяло негов, разказа за героя си в поредния брой на рубриката си Петя Кертикова. Трябвало му е промяна и не е предполагал, че след 13 години, прекарани в забързаното ежедневие на Лондон, ще намери спокойствие в малко градче като Ябланица и ще се задържи там вече  две години.

Работя по материала си за следващата седмица, в който ще ви покажем един човек от Пловдив, прекарал немалко време в Ню Йорк. Също така работя и по тема за момиче, живяло в Австралия и решило да се прибере у нас. Дано има все повече такива хора и те са необходимата ни промяна, завършва Петя Кертикова.

Вижте също

„Завърналите се“: От резерва до „А“ група – да завършиш Харвард

Тази седмица в рубриката „Завърналите се“ журналистът Петя Кертикова представя историята на адвокат Лена Бориславова. …