понеделник , 19 ноември 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / „Завърналите се“: Да се прибереш в родината, за да си поемеш въздух – Кристиян Ковачки за трудностите, които срещат „изгонените“ от България деца

„Завърналите се“: Да се прибереш в родината, за да си поемеш въздух – Кристиян Ковачки за трудностите, които срещат „изгонените“ от България деца

Тази седмица в рубриката „Завърналите се“ Петя Кертикова представя историята на 23-годишния Кристиян Ковачки, който вече знае, че иска да живее в родината си и да не я напуска. Младежът се прибира преди няма и година по програмата „Мога там, искам тук“. По думите му трябва „просто да не гоним хората от България“.

„Една от моите мечти е да има български филми, а не да спонсорираме американски, испански. Достатъчно сме талантливи, за да направим филми и да ги продадем на други страни, да ги гледат. Това е една от моите мечти, в театъра се случва всичко“, казва Кристиян, който от близо 3 години се занимава с актьорско майсторство.

„Искам да защитавам това, което си е мое. Нищо повече и толкоз. Да покажа, че и ние струваме, не само другите. Любовта ми към родината е много силна – аз такава природа като тук, в Испания, където бях, не съм виждал“, допълва младежа.

Кристиян Ковачки емигрира в Испания заедно с майка си, когато е едва трети клас. По онова време, а и сега, немалко хора смятат, че в чужбина е по-добре. Заради смутните времена в България, майка и син тръгват за непознатата държава. А днес Кристиян споделя, че така и не е успял да обикне другата страна за прекараните 12 години там.

Кое кара младият родолюбец да се завърне у нас след повече от десет години в Испания – не пропускайте да видите във видеото!

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

3 коментара

  1. Izcherpa se tazi rubrika…..skuchno…

  2. Mnogo skuchna rukrika izcherpa se…..,edinitsi se vrushtat v bg…..ne vijdat zashto trybva da e novina….vseki patuva,ako ima sredstvata I jelanieto da si izbira kade da jivee…

  3. Ne e uredeno v bg……e da oborotite sa po bavni v bg………tova ne e novina…jiveem v globalen svyat…