вторник , 19 юни 2018
Начало / "Завърналите се"...поредица на Петя Кертикова / “Завърналите се“: Да дирижираш с любов за България

“Завърналите се“: Да дирижираш с любов за България

Журналистът от Би Ай Ти Петя Кертикова гостува в „Жива връзка“ с подробности за новия герой в традиционната й рубрика „Завърналите се“, посветена на наши сънародници, избрали живота в България пред този в чужбина.

Кирил Търпов е диригент, който в продължение на 20 години обикаля цял свят, а 18 от тях прекарва като жител на Ню Йорк. В един момент обаче, решава да се завърне в родината. Първият път, това се случва през 2012 г, но след престой у нас, си тръгва разочарован от Пловдив. Няколко години по-късно, диригентът окончателно избира да живее в България, защото, както казва „само хората, които ги е страх от мечки, не се завръщат в България“.

„За наше щастие, наблюдаваме, че все повече наши сънародници се прибират в страната. Любопитното в новото издание на „Завърналите се“ е, че в момента Кирил Търпов дори не практикува в Пловдив, а в малкия Свиленград, с който го свързват сантиментални спомени“, разказва Кертикова.

Всъщност, голямата цел на Кирил Търпов е да възстанови хоровата школа в Свиленград, където през 1985 г. е бил художествен ръководител и диригент.

„Искам да възстановя хоровата школа, да възстановя фестивалите, които правих и да подготвя няколко човек, които могат да се заемат с това след мен. Тогава аз ще съм построил моята стълба и ще тръгна нагоре“, казва диригентът.

Ако и вие имате подобни истории, и познавате такива личности, може да се свържете с Петя Кертикова на имейл petya@bitelevision.com, на имейл адреса на Би Ай Ти sofia_desk@bitelevision.com или чрез Фейсбук страницата на предаването „Жива връзка“!

 

Вижте също

Парламентът в Скопие обсъжда „Северна Македония“

Днес договорът за промяната на името на Македония влиза за обсъждане в парламента в Скопие. …

2 коментара

 1. Дървосекачът

  Чудесни Послания сътворявате, г-це Кертикова ! Chapeau !
  …ама както Всички виждаме – все са за Хора в Изкуството/Културата…
  (т.е. Няма такива дет СА я из Управлението, я Позиционирането, я Мрежирането …хеле пък С МечкоУбийци 😉
  ТА ! – ха Незабавно поподхванете дискусия ЗА Двустъпковата !
  Успех !

 2. Ne se zarejda videoto za zavurnalite se….