вторник , 20 ноември 2018
Начало / Новини / БЪЛГАРИЯ / Затягат контрола над продажбата на оръжия в САЩ. Лица под 21 години без право да купуват боеприпаси

Затягат контрола над продажбата на оръжия в САЩ. Лица под 21 години без право да купуват боеприпаси

Две американски вериги вдигнаха възрастта за продажбата на оръжия заради масовото убийство във Флорида. Магазините им вече няма да продават стоката на младежи под 21 години. Затягането на контрола над оръжията беше дискутирано и във Вашингтон.

Най-голямата верига универсални магазини повдигна възрастта за закупуване на оръжие и боеприпаси в своите магазини от 18 на 21 години. И обеща да премахне от уебсайта си изображенията на обекти, наподобяващи полуавтоматични оръжия, дори да са играчки или въздушни пушки.

Тя последва стъпките на национална верига за спортни стоки, която първа обяви забрана на продажбата на оръжия на лица под 21 години. И добави, че няма вече да продава полуавтоматични пушки.

Компаниите взеха мерки за контрол над оръжия в отговор на масовото убийство във Флорида. 19-годишният стрелец Николас Круз е закупил оръжие от спортната верига миналия ноември, но не полуавтоматичната пушка AR-15, с която призна,че е убил 17 души.
Наблюдатели очакват и други да последват стъпките на двете компании.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …