понеделник , 23 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Затруднения пред българското гражданство за живеещите в Македония
MAKEDONIA картинка

Затруднения пред българското гражданство за живеещите в Македония

Преди дни от Българския културен клуб в Скопие алармираха, че от началото на 2016 г. се наблюдава трайна тенденция на откази на заявления на македонци за придобиване на българско гражданство. Те призоваха институциите да обърнат внимание на проблема.

Лазар Младенов от Струмица, председател на Българския културен клуб, и журналистът Костадин Филипов коментираха в предаването еМисия България  причините за проблема.

По думите на Младенов вероятно някъде се губи връзката между Министерство на правосъдието и институциите като Дирекцията за българско гражданство, Държавната агенция за българи в чужбина, например.

„На мен ми се чини, че министърката не беше запозната. когато видя нашите документи беше фрапирана как може да се прекратяват преписки“, отбеляза Младенов.

 Той е категоричен, че хора, които имат чиста линия за получаване на българско гражданство, всъщност получават откази.

На свой ред, журналистът Костадин Филипов подчерта, че е много трудно за хората, искащи да докажат българско гражданство, защото в Македния си създават „лошия имидж“, че търсят контакт с България.

„Единият от пътищата да се изявиш в своята българска идентичност е да се опиташ да получиш българско гражданство“, посочи той.

Вижте също

GRIINFIILD картинка

Джеф Грийнфийлд: Колкото по-кратка е инаугурационната реч, толкова по-добре

С инаугурационната си реч президентите дават обща насока на президентството си, без да очертават конкретни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *