петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Засилени мерки за сигурност в няколко държави след атаките в Париж
Снимка: ЕРА
Снимка: ЕРА

Засилени мерки за сигурност в няколко държави след атаките в Париж

Терористичните атаки в Париж накараха много държави да засилят мерките си за сигурност.

В съседна Белгия бе увеличен контролът на влизащите в страната, особено от Франция. Властите призоваха за повишена бдителност за важни събития през уикенда, но казаха, че не е необходимо да се повиши нивото на сигурност. Създаден бе кризисен център под ръководството на белгийския вътрешен министър. Съветът за сигурност на страната ще се събере в събота.

Германските власти анализират нивото на заплаха в страната след терористичните атаки в Париж. „Германия остава във фокуса на международния тероризъм“, съобщи говорителят на Министерството на вътрешните работи . Вътрешният министър Томас де Мезиер предложи на френския си колега всяка възможна подкрепа, включително германските спецсили.

Ню Йорк, Бостън и други големи градове в Съединените щати засилиха мерките за сигурност в петък вечерта. Служители на правоохранителните органи обаче заявиха, че увеличеното полицейско присъствие е предпазливост, а не отговор на конкретни заплахи.

Служители на борба с тероризма бяха разположени в райони в Ню Йорк, посещавани от туристи, и във френското консулство в Манхатън. В Бостън полицията съобщи, че е разположила допълнителни ресурси в тясно сътрудничество с федералните власти, но не разполага с информация за реална опасност в града, където ислямистки екстремистки симпатизанти извършиха атентат на Бостънския маратон през април 2013 г. В Масачузетс полицията обяви, че е взела „поредица мерки“.

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …