вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Засилени мерки в Италия преди католическия Великден

Засилени мерки в Италия преди католическия Великден

Настроението в Италия дни преди предстоящия католически Великден не е много празнично след вчерашните атентати. Мерките за сигурност, особено в големите градове, са засилени до ниво втора степен, като са поставени и много нови камери.

Това разказа в еМисия България българката Ирина Терзиева, която живее в Сан Ремо.

По думите й и тази година страната, както и градчето й, отново очакват множество туристи, като охраната е засилена особено много в Рим и Ватикана.

Според нея имало слухове, че следващата цел на терористите ще е именно Ватикана.

По време на шествие молебен на площад „Св. Петър“ днес папа Франциск се помоли за жертвите и призова богомолците за минута мълчание в тяхна памет, разказа тя.

Приготовленията за празника обаче продължават, като тук, в Сан Ремо, е доста по-спокойно и хората вече пазаруват предпразнично, добави Терзиева.

Чуйте още в разговора и репортажа – какъв е католическият пост, какво се прави на Доменика деле палме ( Цветница) и какво се приготвя за трапезата:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …