вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо Варвара излезе на протест срещу кмета на Септември

Защо Варвара излезе на протест срещу кмета на Септември

Днес десетки хора се събраха на протест под надслов – Галиче 2 и Ценко Чоков 2 – в пазарджишкото село Варвара. Те излязоха пред общината, за да изразят своето недоволство срещу действия на кмета на Септември Марин Рачев, който според думите им иска да упражни контрол над минералната вода в региона.

Николай Баташки, който живее във Варвара и участва в местните протести, се включи в ефира на еМисия България и разказа подробности за протеста и кое провокира недоволството на хората.
Баташки обясни, че упрекват кмета заради липса на комуникация с населението, недалновидна политика, както и задкулисно вземане на решения.

„Водата дава името на това населено място и то е един от поминъците. А всъщност вода няма, тя не достига. Местният кмет е абсолютно низвергнат“, коментира Баташки.

„Ще продължим да протестираме, ако трябва и в София. Не прави чест на президентите и депутатите – идват преди изборите, но след това никакви ги няма“, добави протестиращият.

Утре очаквайте и официалната позиция на кмета Марин Рачев.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …