вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Защо университетът в Аризона се нарежда сред най-иновативните в САЩ

Защо университетът в Аризона се нарежда сред най-иновативните в САЩ

Университетът в Аризона се нарежда сред най-иновативните в САЩ. Каква е причината и кои други висши училища могат да се похвалят с иновации в обучението на студенти – коментира кореспондентът на Би Ай Ти Ивайло Везенков.

„Намирам се в държавния университет в Аризона, който оглавява класацията за иновации за изминалата 2016 г. Сравнението е направено между 1500 университета. Класацията се формира на базата на въпросници, попълнени от преподаватели и студенти, за това кои според тях са най-предпочитаните учебни завдения, къде иновациите са предппочитани и като основен приоритет за университа. Под внимание се взима и това къде студентите имат най-голяма свобода да предлагат и реализират своите идеи, както и да използват новите технологии и кои са местата, където научните изследвания са стимулирани и не остават само на хартия, а се реализират“, разказа Ивайло Везенков.

„Намирам се във факултета по журналистика. Тук студентите могат да се учат не само от най-добрите преподаватели, а всяка седмица тук идват журналисти от световноизвестни медии, които изнасят лекции. Студентите могат да научат от първа ръка за отразяванеот на едни от най-големите събития като последните американски избори“, сподели още той.

Вижте повече за иновативните методи на обучение в университета в Аризона в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …