събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо отоплението на природен газ е толкова популярно в САЩ

Защо отоплението на природен газ е толкова популярно в САЩ

В наверерието на зимата поглеждаме към проблемите с отоплението. В САЩ, например, тежките регулации за енергийни доставки са сведени до минимум, а потребителите сами могат да избират откъде и каква егергия искат да ползват.

Според данни на министерството на енергетиката, близо половината от домакинствата в Америка се отопляват с природен газ.

Държавната енергийна комисия регулира само преноса и продажбата на природен газ в междущатската търговия, както и следи спазването на законите, свързани с добива на природен газ. Други регулации няма, а потребителите сами избират източници на енергия.

В щата Илинойс, например, повече от 78% от домакинствата използват природен газ, за да се отопляват през зимата, защото е най-евтин и достъпен.

Миналата зима, домакинствата в Средния Запад, където се намира и Илинойс, са похарчили средно около 1015 долара за отопление. Това е спад с близо 35% спрямо отоплителния сезон от предходната година.

Много от собствениците на къщи, които имат отоплителна система на природен газ, избират план с фиксирана месечна такса, за да избегнат плащането на по-високи сметки през по-студените месеци.

Природният газ е популярен в Илинойс, защото той е сред най-евтините, чисти и ефективни горива, казва

Освен за отопление, природният газ се използва и за редица домакински уреди, като готварски печки, сушилни на дрехи.

Експертите казват, че има начини, чрез които да намалите дори сметката си за газ. При постоянна грижа за отоплителната система в комбинация с добра изолация, поддържането на по-ниска температура на термостата, можете да спестите до 30% от месечната си сметка за отопление.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …