понеделник , 16 юли 2018
Начало / Жива връзка / Защо интернетът в Америка е значително по-скъп от този в България

Защо интернетът в Америка е значително по-скъп от този в България

Всяка година кабелните оператори в Америка оглавяват класациите за най-мразените от потребителите компании, най-вече заради качеството на предлаганите услуги и тяхното поскъпване.

В България, например, за 15-20 лв. може да получите интернет, който в Америка най-вероятно ще ви струва стотина долара. Това се дължи най-вече заради разликата в технологията и конкуренцията на пазара.

За приликите и разликите в качеството и цената на интернета в САЩ и България – разговаряхме в „Жива връзка“ с Ивайло Николов, специалист по изграждане и подръжка на телекомуникационни мрежи.

„Разликата идва от технологията и инфраструктурата, с която разполагат компаниите в Америка. Кабелните оператори продължават да използват мрежата на кабелната телевизия, която съществува от десетилетия. За да се постигне качествена услуга, подобна на тази в България, трябва да се използва по-модерната технология. За да не се влагат милиони долари в изграждането на нови трасета, в Америка се използва това, което е налично, докато в България се използват нови технологии, които позволявват високо качество на ниски цени“, обясни Ивайло Николов.

Вижте целия разговор със специалиста в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …