понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Защо Григор Димитров започна да побеждава?

Защо Григор Димитров започна да побеждава?

Бившият треньор, тенисист и коментатор на тенис Явор Цветанов коментира играта на Григор Димитров през последния сезон. Според него целия сезон може да се раздели на три части за Григор Димитров. Първата – добра със солидни резултати. Втората със загуби през април и май, когато беше дисквалифициран и счупи ракетите. Тя бе белязана от 6 поредни загуби. Григор бе изпаднал в тотална дупка, смята Цветанов. Третата част от сезона е по-успешна.

На турнирите на трева Григор игра без треньор. Когато установи контакт с новия си треньор, внезапно резултатите потръгнаха. Той стана много по-премерен и уравновесен. Започна много по-добре да миксира играта си. Знае по-добре кога трябва да атакува и да бъде агресивен и кога да се защитава. Психически се успокои, отпусна се и се забелязва хъс и желание за игра, което води до положителни резултати“, обясни бившият треньор по тенис.

Според него Димитров не е успял да се нагоди към предишния си треньор.

Технически Григор е перфектен, въпросът е това да е и тактически“, добави Явор Цветанов. По думите му е много важно той да работи много върху сервиса, защото това е една от по-слабите му страни.

Според Цветанов, тенисистът трябва да участва в отборни срещи, купа „Дейвис“ или на турнири. Те му носят много повече верни фенове и основната част от привържениците му са българи. „Едно стратегически много правилно решение е да дойде да играе в София“, смята Цветанов.

Ако всичко в личния ти живот е подредено, непременно и на корта се чувстваш по-спокойно. При Григор е неизбежно, защото поддържа един много висок лайфстайл и начин на живот. Несъмнено към него се проявява женски интерес. Повече да се шуми за него във връзка с успехите на корта, отколкото за успехите на любовния фронт“, коментира Цветанов и каза, че през следващия сезон той си е поставил за цел да влезе в топ 10.

Григор Димитров беше там, но за много малък период. Винаги трябва да побеждаваш тенисистите, които са след теб и да се надяваш да победиш и най-добрите“, каза още коментаторът.

Чуйте целия разговор с Явор Цветанов в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …