понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо един млад учител предпочете Пирдоп пред Берлин

Защо един млад учител предпочете Пирдоп пред Берлин

Евгений Димитров е млад учител по немски и английски език в Пирдоп. След като завършва политология в Берлин, решава да се върне в България и да се посвети на преподаването, защото е убеден, че учителите имат много важна роля в образованието на децата, а не само учебниците.

Защо Евгений предпочита да се върне в България, а не да остане в Германия, разказа самият той в еМисия България.

„Решението ми беше лично – липсваха ми много неща тук, затова избрах да направя нещо нестандартно и да се занимая с нещо ново и смислено“, каза Евгений.

И добави, че е удолетворен от работата си.

„Не приемам просто да отида и да си изпявам урока. Доволен съм от избора, който направих“, категоричен е младият учител и допълни, че преподаването му харесва и го припознава като своя дейност.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Явно хората са много заблудени относно „Заедно в час“ и „Америка за Бъгария“. За мен това една подигравка в лицето на обикновения български учител. Договорите на тези така „вдъхновени“ учители са точно 2 годинки – ни повече, ни по-малко, а желанието, вдъхновеието и мотивацията идват от хубавото възнаграждение от около 2000лв. Много ясно! Ако дадеш тази заплата на отрудения, изтощен български учител, не само ще има желание, ами ще преизпълни нормичката на тези временни, прелитащи кадри..