вторник , 22 май 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Защо десните политици се провалиха и от какво зависи да се роди нов лидер – отговарят проф. Тодор Танев и Иво Беров

Защо десните политици се провалиха и от какво зависи да се роди нов лидер – отговарят проф. Тодор Танев и Иво Беров

„Аз съм безмилостен, защото вече няма смисъл от самозалъгване и отблъскване от реалността. Напълнила се е една зала с много хора ирешила да направи партия – всичко това са копнежи, това дори не са мечти. Десните политици вече не са въздействащи“, така коментира журналистът Иво Беров статията си „Този път ще се борите за гласовете ни“, посветена на провала на синята идея в българската политика.

„България няма механизъм, който да излъчи лидери, които да си вършат работата, в политиката десните лидери се провалиха. Един водопроводчик може да е добър човек, но ако не си върши работата, той не става“, допълни Беров.

Политологът и бивш просветен министър проф. Тодор Танев още през 2013 година прави изследване за политическите лидери у нас. Днес той застава зад мнението си, че няма механизъм за излъчване на лидерство.

„Подобно на Иво Беров аз съм от същата боя, обикновените политици са партийни политици, те мислят от тук до края на мандата, тези, които са стратегически лидери мислят за бъдещето. Например Левски, Стамболов – и ние сме имали такива лидери, но трябва общество за това. В дъното е, че за 30-40 години със страх успяха да направят така, че да просперира Андрешко“, коментира проф. Танев.

Още от Честно Казано – ТУК.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Понякога (както в този рядък случай) на Люба Кулезич й се получават интервютата.