понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо Борисов и Симеонов кръстосват шпаги и кой държи Сидеров настрани? И още: Ще падне ли главата на Цацаров – коментар на политолога Калоян Правов

Защо Борисов и Симеонов кръстосват шпаги и кой държи Сидеров настрани? И още: Ще падне ли главата на Цацаров – коментар на политолога Калоян Правов

Пореден скандал между премиер и вицепремиер в Министерски съвет. Бойко Борисов и Валери Симеонов кръстосаха шпаги на тема Банско.  Причината е, че на вчерашното заседание точката за „Пирин“ е била изтеглена, а Симеонов е най-пламенният защитник на промяната на концесията за ски зоната в Банско.

Това е поредното разминаване между коалиционните партньори, а кога ще прелее чашата на търпението между тях – темата коментира политологът Калоян Правов. Според него, бракът е по сметка, за да влязат в управлението и лидерите на различните партии непрекъснато генерират скандали. За ГЕРБ е позитивно и смислено да държат, доколкото могат, тази коалиция и впоследствие полезният им ход е отново предсрочни избори, допълни политологът.

Относно отсъствието от скандалите на съпредседателя на Обединени патриоти и лидер на партия „Атака“ Волен Сидеров, Правов заяви, че  „на него му беше казано да седи встрани от публичното пространство по разбираеми причини – множеството скандали, в които е замесен“.  Каракачанов си трае, защото той все пак е министър – има власт и отговорност, каза още политологът.

По въпроса ще падат ли глави след вчерашните скандали с използването на незаконни СРС-та и противоречията между главния прокурор и шефа на Бюрото за контрол, Правов заяви, че на Сотир Цацаров няма как да му „падне главата“. Ако ще падат глави, това е тази на Бойко Рашков, смята политологът.

Относно предложението на управляващите за ревизия на приватизацията, Правов смята, че ГЕРБ блъфират с тази идея и използват това като плашило за хора от БСП, участвали в приватизацията.

„И докато тези хора си играят игрички, сигналът към бизнеса никак не е добър и действа като хладен душ на инвеститорите към България по отношение на частния сектор“, категоричен е политологът.

Вижте целия разговор във видеото, а още от еМисия България може да гледате ТУК!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …