петък , 25 май 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Защо бизнесменът Ивайло Пенчев държи Ламборджини в офиса си и смята ли да конкурира основателя на „Амазон“

Защо бизнесменът Ивайло Пенчев държи Ламборджини в офиса си и смята ли да конкурира основателя на „Амазон“

Бизнесменът Ивайло Пенчев е познат у нас като собственик на „Уолтопия“ и платформата за търгове „Окшънайз“,През март тази година той написа гневно писмо на „София Тех Парк”, в което обяснява, че докато на неговата фирма (най-голямата в производството на стени за катерене в света) се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса практически не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

В момента Пенчев работи върху това неговата платформа от такава само за фирмени услуги да бъде достъпна и за физически лица. „Това е първата в света клиентски централизирана платформа. И тя ще задмине „Амазон“, защото тя вече не е бъдещето. При нас човекът ще казва искам да си купя еди си какво и тогава търговците ще идват на дневен ред. А останалите платформи какво? Първо търговците предлага, и едва тогава идва клиента4, разсъждава Пенчев. Той е здраво стъпил на земята и казва ,че не се смята за български Джеф Безос( основателя на „Амазон“)

Пенчев държи в офиса на фирмата си прелестkо червено Ламборджини. То струва 400 000 евро. Не го кара особено, защото признава , че не е от най- големите шофьори. „Само веднъж на една писта вдигнах 240 и усетих, че щях да изхвръкна . Това за мен е най-прекрасната кола на света. И стои тук, за да й се радвам“, признава ексцентричният бизнесмен.

Повече от Просто Диков- ТУК

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

4 коментара

  1. Divotiya….da durjish Kolata si v ofisa…..

  2. Dikivo ciganeta kazvasch no i ti si prilichasch na cigane ,mnogo te uvajavam naistina mnogo no po nqkoga izpolzvasch nqkakvi izrazi deto trqbva da se zamislisch ,ciganeta deto sa v parlamenta i dr bisnesmeni ,jurnalisti ,poletici, ministiri sa po golemi ciganeta vigat Po miliardi i to po nqkolko miliardi .

  3. Хората си го казват правилно в интервюто – „Ламборгини“ (а не „Ламборджини“) 😉 (някъде след минута 6)

  4. Ivan Koptchev

    Сашо,
    Идеята съществува много отдавна, тя не е на тоя господин. От поне 10 години използвам този подобен сайт
    Тъй-й-й, че …