петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо Би Би Си спря четири от сайтовете си

Защо Би Би Си спря четири от сайтовете си

Би Би Си се подготвя за големи реформи, за да намали бюджетните си разходи. Четири сайта, включително BBC Food и Newsbeat, ще бъдат спрени, като част от плановете за рестрикции, които да спестят около 15 млн. паунда на медията.

„Дотук се стигна, защото лицензионната такса на Би Би Си беше замразена и ще остане замразена още доста години, а това налага естествено икономии зараси инфлацията. Общо Би Би Си получава годишно от такси около 3,6 млрд. паунда без да има абсолютно никакви други доходи“, коментира Коста Стефанов във включване от Лондон.

По думите му обаче заради протест на над 20 хил. души рецептите, които са около11 хил., от сайта BBC Food ще останат достъпни още малко.

Според промените се предвижда Би Би Си да провежда търговски операции и във Великобритания, тъй като досега можеше да публикува реклами само извън страната.

„Основни приоритети на медията остават информацията, образованието и развлечението на обществото“, посочи журналистът.

Как ще се приоритизира онлайн платформата на Би Би Си, след като медията спря редица сайтове – вижте целия коментар на Коста Стефанов:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …