събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Защо България стана алкохолна дестинация за бедни туристи

Защо България стана алкохолна дестинация за бедни туристи

В началото на летния сезон всички мислят за почивки. Защо обаче България има слава на алкохолен туризъм? За възходите и паденията в туризма, как да бъде страната ни наистина привлекателна дестинация, разговаряме в студиото на еМисия България Румен Драганов – директор на Института за анализи и оценки в туризма. По скайп линията ни се включи и журналистът Татяна Кристи с коментар по темата.

„България очаква над милион и половина чужденци тази година, които ще влязат в страната. Като брой туристи – ще имаме и туристи, и приходи. Инцидентите са изключително неприятни за работещите в туризма“, коментира Драганов.

Татяна Кристи каза от своя страна, че България може да бъде великолепна туристическа дестинация от световно ниво и проблемът не е в даденостите, а от административен характер.

„Чужденците, с които съм говорила, са изключително впечатлени от природните и исторически дадености. Имаме великолепни плажове, море и гори. Това е една уникална дестинация“, коментира журналистът.

„Благодарение на некадърното държавно управление по време на прехода се е превърнала в дестинация за ниско платени туристи, които искат евтин алкохол и храна. В тази ниша сами сме се вкарали много несправедливо и много жалко“, подчерта Кристи. Тя добави, че чужденците са шокирани от инфраструктурата в страната.

Според Драганов, отблъскващо за туристите е, че предлагаме фалшиви продукти – часовници, ментета на скъпи брандове, каквито туристите могат да намерят на всяка сергия. 1700 евро средно харчи един турист, който пазарува в Испания, а 120 евро харчи туристът в България, даде пример Румен Драганов.

Чуйте целия разговор с Румен Драганов и Татяна Кристи в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …