неделя , 22 юли 2018
Начало / Жива връзка / Зарица Георгиева: Природата е една от основните ценности на българите

Зарица Георгиева: Природата е една от основните ценности на българите

Какви са заявките на новото правителство в областта на екологията и какви зелени политика ще подкрепя то? Според Зарица Георгиева, която е съпредседател на Зелените по международната политика, екологичните политика остават на заден план в работата на новия кабинет.

„Инвестицията в екологията е всъщност инвестиция в здравето на хората. Българският народ има една много хубава поговорка: „Здраве с пари не се купува“, но всъщнсот предпазването на здравето струва пари. Така че, политиките в опазване на българската природа са много важни в тази гледна точка“ – смята Зарица Георгиева.

Според нея, природата е една от основните ценности на българите, дори и исторически. Тя смята, че това учудващо не е приотитет дори за провъзгласяващите се за „патриоти“. Георгиева твърди, че дори има едно отстъпление от постигнатото досега.

„Ние сме представени пред избора, като част от ЕС, какъв тип политика да изберем – дали да инвестираме дългосрочно в развитието си, или да се отдадем на нелепо консуматорство и обслусжване на клиентела“ – пояснява тя.

„Ще следим изключително много за това, да се следва рамковата програма за енергийна ефективност и за увеличаване дела на възобновяеми енергийни източници на ЕС. Знаете че, целта е да се достигне 27% ръст до 2030 година в сравнение с 1999-та година. Също така устойчиво управление на водните ресурси, тъй като там положението е изключително сложно“ – смята Георгиева.

„Приветстваме всякаква форма на местна децентрализация и всяка възможност, местните общности да имат възможност да определят начина, по който да разпределят финансите си“ – пояснява съпредседателят на Зелените.

Какво още спедели Зарица Георгиева от Зелените, вижте в следното видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …