събота , 29 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Запознайте се с група „Аутентик“
MUZIKANTI картинка

Запознайте се с група „Аутентик“

Младите музиканти от група „Аутентик“ (Outhentic) преплитат автентичния български фолклор с  джаз, фънк и поп елементи, като връзка между миналото и настоящето. На 3 ноември представят първият си самостоятелен албум.

За предизвикателствата на музиката и страста по фолклора – разказаха членовете на групата Райна Василева, Живко Василев и Виктор Джоргов.

Историята на албума започна през 2012 г., когато започнахме да свирим заедно, направихме първата си песен и малко забавихме проекта, след това решихме да го довършим и вече имаме готовия продукт, разказа Живко Василев. Той допълни, че процесът на създаването на албума е бил труден, отнел е доста време, защото самите те е трябвало да израснат като музиканти.

Заглавието на албума пък подобно на името на групата е игра на думи.

„Написано по начина,по който ние го изписваме – yes today, означава вчера и днес. Това е съчетание между миналото и настоящето, което е отражение на това, което правим“, сподели Райна Василева.

И тримата музиканти са категорични, че обичат да си играят с думите. Музиката си насочват към младите, защото са убедени, че от тях зависи красивият ни фолклор да не загине.

Искахме да покажем, че народната музика не е музика, която остава във времето, а може да бъде възродена. Това се опитахме да направим и с албума си, категорични са те.

Вижте във видеото разговора с музикантите от „Аутентик“ и специалното им изпълнение в студиото на еМисия България:

Outhentic
С нов проект
Ще пеят и свирят
БЛАНК
ЗЛАТИ
Едва ли има по-подходящ ден да говорим за връзката между миналото и настоящето от 1 ноември. И разбира се да погледнем отново към онези, които вдъхновяват.
ОЛГА

 

Колко и какви песни са включени в него?
Откъде идва името “Yes Today”?
Кое е по-важно за вас – да запалите младите по автентичната ни музика или да доксонете по-зрялото поколение?
Барометър на успеха днес са каналите за видеосподеляне. Как се представяте там и важен ли е за вас?

Вижте също

VELEV

Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи предложените законодателни промени …