неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Започват проверки на бензиностанциите на Веселин Марешки

Започват проверки на бензиностанциите на Веселин Марешки

Седем компании, търгуващи с горива на територията на България, са подали сигнал срещу собственика на бензиностанции VM Petroleum заради „чист, класически дъмпинг“.

От вчера в КЗК е заведена преписка по жалба за нелоялна конкуренция. Инициатори са „Лукойл България“, „Еко България“, НИС Петрол“, „Синергон Петролеум“, „Ромпетрол България“ и „ОМВ България“, а ответник „Трейднет Варна“.

Същевременно днес стана ясно, че делото във Варненския съд срещу зам.-председателя на парламента Веселин Марешки по обвинение за изнудване на общинския съветник Костадин Костадинов тръгва от самото начало.

Причината – адвокатката на Марешки Ина Лулчева е дала сигнал, че наблюдаващият прокурор Виолета Радева е могла да окаже въздействие върху съдиите, като разпореди спрямо тях да бъдат приложени специални разузнавателни средства.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …